Despre Noi

Iubim miscarea si sanatatea! Noi iti oferim echilibrul obtinut prin practicarea corecta si sustinuta a miscarii!

despre
De ce clinica noastra?

Craiova ofera multe cabinete si centre de kinetoterapie care pot oferi o recuperare medicala de calitate. Pentru un pacient este dificil care sa-si aleaga cabinetul potrivit.

De ce sa ne alegeti pe noi? In primul rand, fiindca noi incepem cu o discutie intre pacient si terapeut. Pentru aceasta am dezvoltat sedinta de evaluare, consultatia, in decursul careia pacientul isi exprima problemele de sanatate si cauza pentru care s-a prezentat la noi. Ii explicam procesele noastre de tratament si definim obiectivele recuperarii medicale, concretizandu-le intr-un plan terapeutic. Obiectivele recuperarii medicale sunt intotdeauna individualizate.

Alte motive pentru care merita sa ne treceti pragul, ar fi urmatoarele: la noi se lucreaza dupa conceptul terapiei combinate, care presupune ca intr-o sedinta pacientul sa beneficieze de proceduri de fizioterapie, masaj medical si kinetoterapie. Din experianta acumulata pe parcursul anilor am observat ca randamentul terapeutic va creste, fiindca procedurile se completeaza reciproc, astfel ne putem atinge obiectivele intr-un interval de timp mai scurt.

Pe langa promptitudine si calitate, noi oferim informatii si servicii de specialitate, chiar si dupa ce pacientul si-a incheiat tratamentul la noi, pentru a nu intrerupe planul de recuperare, care poate sa devina un stil de viata cu largi beneficii pentru cresterea calitatii vietii. La finalizarea tratamentului pacientul va beneficia de un program de kinetoterapie pe care il poate aplica la domiciliu si de rezultatele evaluarilor efectuate in centrul nostru, impreuna cu descrierea programului de kinetoterapie aplicat.

Terapeutii nostri sunt tineri, cu multa rabdare, bine dispusi, creativi, care se implică in procesul de recuperare a pacientilor. Au urmat cursuri de specializare in diferite tehnici de kinetoterapie in tara si in strainatate, iar unii dintre ei isi continua activitatea de cercetare ca doctoranzi. Se documenteaza si incerca sa organizeze sedintele de recuperare intr-o ambiantă placuta, pentru a atinge obiectivele predefinite. Un terapeut de la centrul KINETOPLUS lucreaza cu o singura persoana in acelasi timp, oferind atentie si dedicare.

Atmosfera din cabinetul de recuperare este unica. Consideram ca este important ca pacientul sa se simta in siguranta. El vine nu numai pentru recuperare medicala, va petrece un timp indelungat la noi, astfel incercam ca acest timp sa-i treaca placut si ziua urmatoare sa vina cu drag la noi.

Ce face un kinetoterapeut?

Kinetoterapeutul este specialistul care, in urma unei evaluari functionale si a diagnosticului clinic al pacientului, alcatuieste si implementeaza un program individualizat de recuperare fizica.

Ce este kinetoterapia?

In sens strict, Kinetoterapie inseamna “tratament prin miscare”. Termenul “kinetoterapie” provine din limba greaca, din combinarea cuvantului “kinetos” – miscare si “therapie” – tratament.

Kinetoterapia are rol profilactic (prevenirea unor boli sau a aparitiei anumitor complicatii in cazul unor boli cronice), curativ (reeducarea, readaptarea segmentelor sau regiunilor lezate) si de recuperare medicala. Se poate folosi ca atare sau asociata cu alte procedee cum sunt fizioterapia, terapii manuale, reflexoterapia, divese forme de masaj.

Cu o experienta de peste 8 ani in domeniul kinetoterapiei, venim in intampinarea tuturor persoanelor care isi doresc un plus de sanatate, cu o gama variata de programe personalizate pentru copii, adulti, gravide, persoane varstnice si sportivi.

despre4
Baza materiala

Clinica Kineto Plus pune la dispozitia clientilor sai:
· 2 sali de recuperare (adulti si pediatrie)
· 3 cabinete terapie manuala
· 1 cabinet consultatii
· vestiare

Salile de kinetoterapie se bucura de dotari de ultima generatie, cuprinzand: mese actionate electric, masa elongatii, platformă vibranta Power Plate, dispozitive pentru reeducarea amplitudinii de miscare a gleznei (Medisliper), crioterapie (Criocuff), termoterapie, benzii de alergare, biciclete ergonomice, spaliere, Ultrasunet (accelerarea refacerii masei osoase Exogen), platforme echilibru, etc.

Astfel, centrul nostru va ofera o gama variata de servicii de recuperare, specializate in principal pe afectiunile ortopedice si cele post-traumatice, reumatologice si de tip neurologic, deficiente posturale si traumatologie sportiva.

Planurile de tratament sunt individualizate si adaptate in permanenta, in functie de particularitatile pacientului si de rezultatele evaluarilor clinico-functionale realizate atat la debutul, cat si in cursul tratamentului, iar pacientii beneficiaza de consiliere terapeutica permanenta.

Pacientii nostri mai pot beneficia si de servicii de kinetoprofilaxie, gimnastica de intretinere/fitness, tehnici de refacere si relaxare, precum si un program personalizat de exercitii pentru acasa, in forma electronica.

Ne adresam tuturor categoriilor de varsta, la noi avand posibilitatea de a se trata cu succes copii si adolescenti, adulti, varstnici, gravide, sportivi.

Va invitam la sediul nostru din strada General Dragalina nr. 83, Craiova, pentru a redobandi starea de bine si pentru a te bucura de o viata activa!